Agrokén
Kinek ajánlott:
Kistermelők, gazdaboltok
Kategória:
Gombaölő
Kiszerelés:
500 ml, 1 l, 5 l, 20 l
Hatóanyag:
7,5% poliszulfidkén + 58% paraffinolaj
Forgalmi kategória:
III.

Termék leírása

Gyümölcsösben, szőlőben, lisztharmat és tafrina gombák, pajzstetű, levéltetű tojások, körtelevélbolha és atkakártevők gyérítésére alkalmazható kora tavaszi lemosó permetező szer Biogazdálkodásban is használható termék!

Az Agrokén nem csak rügyfakadáskor alkalmazható, mint a legtöbb lemosó szer, hanem alacsonyabb dózisban: gyümölcsösökben piros bimbós, szőlőben pedig gyapotos állapotig is felhasználható.

Tafrinás megbetegedés ellen a kezelést, az őszi és tavaszi rezes lemosó permetezések közötti időszakban legkésőbb a rügyfakadás stádiumához igazodva, 2,5-5%-os töménységben, nagy lémenynyiséggel, áztatásszerűen 1000-2000 l/ha (10-20 l/100m²) vízzel kell elvégezni. Az első rezes, és az Agrokénnel történt kezelést az eredményes, tartós védelmi hatás érdekében a zöldbimbós fenológiai stádium végéig ismételt rezes permetezésnek kell követnie. A technológiától eltérő védekezés esetén a tafrina elleni hatékonysága csökkenhet. Az eredményes védekezés alapja a szinte lemosásszerű tökéletes fedettség kialakítása.

 
« Vissza